Αν θυμάστε τον Doctor Foster του 2015, ο χαρακτήρας της Suranne Jones υποψιάστηκε ότι ο σύζυγός της είχε μια υπόθεση από ένα μόνο σκέλος μαλλιών σε ένα παλτό.

Ήταν εξαιρετικά λεπτό πριν πέσει σε έναν γάμο σε αταξία.

Στην ανατομία ενός σκανδάλου δεν υπάρχει χώρος για μια τέτοια διεισδυτική παρατήρηση με τα πάντα γυμνά σε όλα τα είδη της δωρεάν στάσης, αφήνοντας μόνο το ερώτημα πώς η Sophie Whitehouse (Sienna Miller) θα αντιδράσει στις πληροφορίες.

Η βρετανική σειρά 6 μερών βασίζεται στο μυθιστόρημα της Sarah Vaughan και επικεντρώνεται γύρω από την απιστία-και πολλά άλλα – του καθιστού πολιτικού James Whitehouse (Rupert Friend). Ζει μια γοητευτική ζωή, πατέρας σε δύο παιδιά, φίλος στον Πρωθυπουργό και απολαμβάνοντας κάθε είδους πλούσιους, λευκό αρσενικό προνόμιο.

Αλλά όταν μια υπόθεση με ελκυστική staffer Olivia (Naomi Scott) εκτίθεται, η οικογενειακή ζωή και η πολιτική καριέρα του ξετυλίγονται. Ο Fleet Street journos τον κυνηγάει, ένας σύμβουλος πάρτι τον θέλει να χαλαρώσει, και παρά τις παραδοχές του στη Σόφι ότι η υπόθεση ήταν καθαρά φυσική, κινδυνεύει να τα χάσει όλα.

Αλλά χειρότερα θα έρθουν όταν οι ισχυρισμοί από την Ολίβια εγείρουν ζητήματα συγκατάθεσης. Με την υπόθεση να οδηγείται σε δίκη, η εισαγγελέας όπλων Kate Woodcroft (Michelle Dockery) είναι αποφασισμένη να τον φέρει κάτω.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι όπου θα παίξει πολλή δράση, όταν δεν παρεμβάλλεται από το tawdry, πάνω από τις κορυφαίες σκηνές αναδρομής τόσο από τις σύγχρονες σκηνές όσο και από τις Πανεπιστημιακές μέρες. Η Σόφι αναρωτιέται αν ο σύζυγός της κρύβει ένα πρότυπο συμπεριφοράς…

Το σενάριο post #MeToo των David E. Kelley και Melissa James Gibson-και ειδικά η εμφανής κατεύθυνση του SJ Paulson – αφήνει ελάχιστα στη φαντασία. Όπως μια telenovela, ανεβαίνει και πέφτει με ιστορική συγκίνηση, μερικές φορές με θεατρικές μεταφορές που αισθάνονται σαν ένα έπος του Χόλιγουντ και όχι ένα βρετανικό ψυχολογικό θρίλερ.

Ωστόσο, οι στροφές και οι στροφές είναι τόσο γελοίες που πρέπει να τις αγκαλιάσετε μόνο για να δείτε πού θα σας οδηγήσει το επόμενο επεισόδιο (παρακολούθησα και τα 6, απελπιστικά αναρροφημένα στην πολύ ανόητη δίνη του).

Είναι επίσης ξεδιάντροπη στη λεπτομέρεια της σεξουαλικής βίας – τουλάχιστον υπό διασταυρούμενη εξέταση και όχι οπτικά-σε σημείο που πιθανώς να προκαλεί ορισμένα τμήματα του κοινού … ευτυχώς υπάρχει μια ηλεκτρονική παραπομπή για τα θύματα που συνοδεύουν κάθε επεισόδιο.

Σιένα Μίλερ, του οποίου ο χαρακτήρας ανέχεται πάρα πολύ για τις προτιμήσεις μου, ο φίλος του Ρούπερτ και η Μισέλ Ντόκερι παραδίδουν όλες τις ανοησίες με άφθονη αίσθηση. Μπορείτε να καθίσετε ευτυχώς και να χάσετε τον εαυτό σας στα σαπούνια του, ή ίσως ακόμη και να παρακολουθήσετε το μίσος αν γίνει πολύ περίεργο.

Είναι απλά μια ντροπή ότι ένα θέμα τόσο σοβαρό παίρνει μια τέτοια πάνω από την κορυφαία θεραπεία.