Φορτηγά πάνελ, σανίδες σερφ, μπύρα, παραλίες και μώλωπες απολύσεις… οι βαρόνοι είναι ένα από αυτά τα τοπικά δράματα που είναι τόσο προκλητικά Αυστραλιανό που είναι δύσκολο να μην πέσει κάτω από το ξόρκι του.

Το νέο δράμα 8 μερών του ABC που τέθηκε το 1971 κυματίζει με αναρχία, ατημέλητα μαλλιά hippy και λαμπερά σώματα καθώς δραματοποιεί την προέλευση του surfwear. Μην αναφέρετε τις μάρκες Quicksilver, Ripcurl ή Billabong παρακαλώ, εδώ είναι οι φανταστικές επιχειρήσεις Lightwave και Bare Feet. Δεν έχει σημασία, είναι εύκολα εξοικειωμένοι ακόμα κι αν δεν τους έχετε ακούσει ποτέ.

Και αναφέραμε το soundtrack μουσικής ragin ‘ Mushroom; Φοβερό.

Είναι το 1971 στο Woogonga όταν ο surfer Trotter Dwyer (Sean Keenan) και ο best mate Snapper Webster (Ben O’toole) πωλούν στολές από ένα φορτηγό πάνελ-αλλά ο Trotter εκτοξεύει ένα σχέδιο για αναβάθμιση σε έναν τοπικό αχυρώνα όπου μπορούν να επεκταθούν και να κάνουν παρέα με τους φίλους τους.

Περιλαμβάνουν τη φίλη του Trotter Tracy (Jillian Nguyen), τον pro surfer Dani (Sophia Forrest) και τον Reg (Hunter Page-Lochard) που αποφεύγει τη λαχειοφόρο αγορά του Βιετνάμ.

Φτάνοντας στο κατώφλι τους επισκέπτονται τους Αμερικανούς Buddy (Lincoln Younes) και Bernie (George Pullar) που σερφάρουν και γυρίζουν στο Μπαλί, ευγενική προσφορά των πλούσιων γονέων του Bernie.

Αφού ο Trotter προτείνει στον Tracy, παίρνει επίσης ένα εγκεφαλικό κύμα για σορτς μέσω του φίλου του rag-trade Jules (Karina Banno). Αλλά θα πυροδοτήσει ένα ρήγμα με το wetsuit buddy Snapper, το οποίο στηρίζει τη σειρά που δημιούργησαν οι Michael Lawrence, John Molloy και Liz Doran. Για ένα τα κύματα είναι πιο σημαντικά, αλλά το άλλο έχει επιχειρηματικό πνεύμα.

“Είμαστε στην άκρη της ύπαρξης μιας σωστής επιχείρησης”, λέει ο Trotter. “Θα πουλούσαμε μια ιδέα για το Μπαλί, τον παράδεισο, τα καλοκαίρια που δεν τελειώνουν ποτέ.”

Σε όλα είναι τεμπέληδες μέρες και ξέγνοιαστες arvos, διασκορπισμένες από κυλιόμενους, ηλιόλουστους σωλήνες που γυρίστηκαν από τον σκηνοθέτη surf Taylor Steele.

Το νεαρό σύνολο εκρήγνυται με ενέργεια σε αυτή την ιστορία. Ο έμπειρος Sean Keenan λάμπει ως το φιλόδοξο Trotter, ενώ ένας ripped Ben O’toole είναι σκληρός και δυναμικός καθώς η Snapper-television έχει ένα νέο κομμάτι. Ο Hunter Page-Lochard είναι κατάλληλα θανατηφόρος ως Reg, ενώ η Jillian Nguyen προσθέτει τρυφερότητα σε έναν ανδροκρατούμενο θίασο. Η ABC έχει επίσης ρίξει διαφορετικά εδώ με τους πρώτους Αυστραλούς, ασιατικούς-αυστραλιανούς και ΛΟΑΤ χαρακτήρες απρόσκοπτα.

Προτίμησα το επεισόδιο ένα, το οποίο επικεντρώθηκε έντονα στη σύγκρουση της σειράς, στο επεισόδιο δύο που επεκτείνεται στους χαρακτήρες των ΗΠΑ …αισθάνεται κάπως επιβεβλημένο σαν να πουλάει τη σειρά σε ένα Hulu ή Sundance.

Αλλά είναι ένα μικρό βόειο κρέας σε μια διασκεδαστική, αληθινή μπλε ιστορία που παράγεται από 2 Jons, Micanical Media και Fremantle.

Είναι επίσης η τελική πίστωση οθόνης για τον αείμνηστο Michael Gudinski ως εκτελεστικό παραγωγό και ταιριάζει όμορφα με την κληρονομιά του rock’n’roll.