Για τον παραγωγό Albert S. Ruddy, το making The Godfather ήταν τόσο δραματικό όσο η ιστορία που έγραψε ο συγγραφέας Mario Puzo.

Υπήρχαν τακτικές αναμονής, ένα σπρέι από σφαίρες και νεκρά ζώα στα κρεβάτια-όλα πριν πυροβοληθεί ποτέ ένα πλαίσιο της θρυλικής ταινίας.

Paramount + δράμα η προσφορά βασίζεται στις εμπειρίες του Ruddy από το μυθιστόρημα έως τη δόξα του box office. Ο Miles Teller παίζει τον Εβραίο-Αμερικανό προγραμματιστή στο Rand που έχει φιλοδοξίες να κάνει ταινίες και παίρνει το μεγάλο του πλάνο στο Paramount Pictures κάτω από το αφεντικό του στούντιο Bob Evans (Matthew Goode).

Στην πορεία θα περάσει από λιγότερο γνωστά έργα και θα Συν-δημιουργήσει τους ήρωες του Χόγκαν (ποιος ήξερε;) πριν από την ευκαιρία του με το βιβλίο του Mario Puzo (Patrick Gallo). Το μυθιστόρημα αποδείχθηκε μπεστ σέλερ και η σωτηρία του Πούζο από τα χρέη του, αλλά η ιταλική κοινότητα της Νέας Υόρκης τον θεωρούσε “προδότη” για τις αποκαλύψεις στη μυθοπλασία του. Φρανκ Σινάτρα (Φρανκ Τζον Χιουζ) ήταν επίσης πεπεισμένος ότι ήταν η βάση ενός χαρακτήρα και παρέμεινε εξοργισμένος.

Ανερχόμενος μαφιόζος, Τζο Κολόμπο (Τζιοβάνι Ριμπίσι) ενεργώντας αν και η ιταλική αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων, ήταν ένας από τους πολλούς που εργάστηκαν για να σταματήσουν το Χόλιγουντ να κάνει την ταινία, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για γυρίσματα στη Νέα Υόρκη.

Αλλά ο βοηθός Bettye McCartt (Juno Temple) βοήθησε τον Ruddy να εξασφαλίσει τον Francis Ford Coppola (Dan Fogler) να σκηνοθετήσει και να συν-γράψει το έπος, ο οποίος με τη σειρά του ήθελε τους Marlon Brando (Justin Chambers) και Al Pacino (Anthony Ippolito) για την ιστορία του.

Πάνω απ ‘ όλα, τα δημιουργικά ήταν πεπεισμένα ότι ο νονός αφορούσε την οικογένεια, μια μεταφορά για τον αμερικανικό καπιταλισμό, και το τίμημα που θα πληρώσουν οι γιοι για τις αμαρτίες των πατέρων τους.

Η ιστορία του Paramount για ένα κλασικό είναι σίγουρα μακρά, χρονομετρημένη σε ένα περιττό 10 επεισόδια. Αυτό αφήνει πολλά να εξερευνήσετε, τα οποία είναι τόσο καλά όσο και κακά νέα.

Παίρνετε άφθονο παλιό Χόλιγουντ για να γιορτάσετε, από τις πλαστοπροσωπίες pick-the-star (Ann-Margret, Ali McGraw, Vic Damone) σε κλασικές τοποθεσίες στο Paramount lot και swingin’ la pool parties.

Αλλά η βηματοδότηση είναι άνιση και μερικές σκηνές αισθάνονται περιττές. Σε μια εποχή υπερφόρτωσης περιεχομένου, και ένα φτωχό κοινό, τι θα μπορούσε να έχει αποσταχθεί σε μια ταινία μεγάλου μήκους;

Κανένα από αυτά δεν μειώνει μερικές ωραίες παραστάσεις, με τον Miles Teller να αγκυροβολεί αυτήν την ιστορία και τον Matthew Goode τέλεια φανταχτερό ως αφεντικό του στούντιο. Juno Temple, και η Nora Arnezeder ως φίλη του Ruddy Francoise Glaze, είναι και οι δύο εξαιρετικοί και ευπρόσδεκτοι σε ένα σύνολο που κυριαρχείται από άνδρες.

Η απειλή του Giovanni Ribisi διαψεύδει τον ελαφρύ τόνο του, ενώ ο Dan Fogler παρέχει το απαραίτητο πάθος για να φέρει την ιστορία στην οθόνη.

Υπάρχουν πολλά παρασκήνια trivia και διαμάχες για τη δημιουργία ταινιών για να γαργαλήσουν τους θαυμαστές… θα λατρέψετε το γήπεδο μιας φράσης του Ruddy στο αφεντικό του Gulf + Western Charles Bluhdorn για το γιατί τα δικαιώματα για την ταινία δεν πρέπει να πωλούνται στον Jack Warner στην Warner Bros.

Υπάρχει μια αναταραχή των εμπνευσμένων δραμάτων της δεκαετίας του ‘ 70 πάνω μας αυτή τη στιγμή, και αν έχετε χώρο, η προσφορά μπορεί να είναι αυτή που δεν μπορείτε να αρνηθείτε.