Το Craft επιστρέφει στην τηλεόραση αργά…. μινιατούρες σε μικροσκοπικά Oz και τεχνίτες για την κατασκευή του, ενώνονται με τοπικές σειρές the Repair Shop Australia.

Βασισμένο σε μορφή Ηνωμένου Βασιλείου και προσαρμοσμένο από την Warner Bros Australia, αυτή η σειρά φιλοξενείται από τον οικοδόμο Dean Ipaviz, ο οποίος προηγουμένως εμφανίστηκε στο Abc’s Escape from the City.

Χαρακτηριστικά επεισόδια μιας ώρας 3 ιστορίες στις οποίες οι Αυστραλοί μπροστά στον αχυρώνα με ένα αγαπημένο αντικείμενο που χρειάζεται απεγνωσμένα κάποιο TLC.

Όπως ένα υπόστεγο ψησίματος, ο αχυρώνας είναι όμορφα φωλιασμένος σε θάμνους (πιθανώς κάπου λίγο έξω από το Σίδνεϊ) όπου 6 εμπειρογνώμονες θα εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους, φέρνοντας τα αντικείμενα πίσω στη ζωή. Πρόκειται για τον τεχνίτη δέρματος Aaron Douglas Wales, τον συντηρητή επίπλων Britta de Laat, τον κοσμηματοπώλη Erin Keys, τον μεταλλικό Εργάτη Majella Beck, τον ηλεκτρολόγο Paul Lowe και τον Ωρολόγο (εμπειρογνώμονα ωρολογοποιίας) Andrew Markerink.

Ο κοσμηματοπώλης Erin θα βοηθήσει την Cathy να αποκαταστήσει ένα οικογενειακό κειμήλιο που επέζησε από πυρκαγιά, αλλά χρειάζεται αποκατάσταση. Το κολιέ της βικτοριανής εποχής ανήκε σε μια προ-γιαγιά και το κατεστραμμένο κεντρικό κομμάτι του περιλαμβάνει σκέλη μαλλιών από γυναίκες στην οικογένεια (eww). Για την Κάθι που το φέρνει πίσω θα σημαίνει την ευκαιρία να το μεταβιβάσει στη δική της εγγονή.

Ο ωρολόγος Andrew θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ενός οικογενειακού ρολογιού για τον Malcolm που θέλει να το παρουσιάσει στον πατέρα του, Peter, και να του υπενθυμίσει τις μέρες του στη Βόρεια Ιρλανδία. Δεν έχει χτυπήσει για πάνω από 5 δεκαετίες, αλλά μπορεί ο Andrew να δουλέψει τη μαγεία του;

Τέλος, ο ηλεκτρολόγος Paul είναι επιφορτισμένος με την αποκατάσταση ενός μικροσκοπικού σετ τρένων για τον 8χρονο Rafe και τη μητέρα του. Το σετ ανήκε στον παππού του Ρέιφ.

Κατά τη διάρκεια της ώρας οι ειδικοί εφαρμόζουν σχολαστικά τις δεξιότητές τους, εξηγώντας τα βήματά τους καθώς πηγαίνουν. Είναι ζεστό και ασαφές και γεμάτο ταυτόχρονα, αλλά θα ήταν καλό αν ο αφηγητής μας ανακάλεσε λίγο λιγότερο. Ενώ θα μπορούσα να είχα τυλίξει ευτυχώς τα πράγματα σε 30 λεπτά, για όσους αγαπούν την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ιστορία, αυτό θα χτυπήσει το σωστό σημείο.

Μέχρι το τέλος του επεισοδίου, όταν οι ιδιοκτήτες επιστρέψουν για να δουν την επίπονη δουλειά τους, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα υπάρξουν δάκρυα πριν από τον ύπνο, με καλό τρόπο.

Το συνεργείο επισκευής της Αυστραλίας μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά αναπαράγεται αυθεντικά για τον τρόπο ζωής και την εξαιρετική σουίτα τοπικών εμπορικών σημάτων.