11 țări din America Latină în lupta pentru a fi în Oscaruri

11 țări din America Latină în lupta pentru a fi în Oscaruri

„Marea mișcare” a fost ales ca filmul care speră să reprezinte Bolivia la următoarea ceremonie Oscar care va avea loc pe 27 martie 2022. Cel puțin alte 10 țări din regiune aspiră la același obiectiv, de a fi la Dolby Theatre pentru a primi Premiile Academiei că în 93 ediții abia a acordat patru latină filmele Americane: „La historia oficial” (Argentina), în 1985; El secreto de sus ojos (Argentina) în 2009; „Una mujer fantástica” (Chile), în 2017; și Mexican „Romi” (2018).

Până în prezent, 68 de țări din întreaga lume s-au înregistrat pentru a fi considerate în categoria Cel mai bun Film Internațional. Termenul limită pentru depunerea candidaților este Luni, 1 noiembrie. Academia va anunța o listă scurtă, o primă reducere, de 15 finaliști pe 21 Decembrie, în timp ce cei cinci nominalizați vor fi anunțați, la fel ca restul categoriilor, pe 8 februarie 2022. Pentru a face parte din competiție, filmele trebuie să fi fost lansate în cinematografele din țara dvs. între 1 ianuarie și 31 decembrie 2021.

ARGENTINA

el a trimis filmul „El fugugo”, o tranșă horror/suspans, în regia Nataliei Meta. În rolurile principale joacă Erica Rivas („povestiri sălbatice”, „Somnambuli”) care începe să confunde granița dintre coșmarurile reale și cele imaginare, trăind după un episod traumatic în timpul unei călătorii cu partenerul său. A avut premiera la Festivalul de la Berlin și apoi a mers la Havana și San Sebastian.

Brazilia

a optat pentru drama „desert special”, care urmează unui polițist după ce a fost concediat din cauza unei anchete interne. În căutarea unei eliberări interne, el călătorește în țară pentru a vedea pentru prima dată dragostea Sa pentru internet. Acest lungmetraj al lui Aly Muritiba a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția.

BOLIVIA

pare să prezinte mai multe oportunități decât alți ani, cel puțin dacă juriul consideră ruta și ecoul internațional drept criteriu de calificare. „Marea mișcare”, o „simfonie” din orașul La Paz, a câștigat deja patru premii la diferite festivaluri, unul dintre ele fiind Premiul special al juriului în secțiunea orizonturi din Veneția.

Columbia

Apare ca unul dintre favoriții care se numără printre cei cinci candidați finali, după ce „Memoria” a câștigat Premiul Juriului la Festivalul de film de la Cannes. Filmul este regizat de Thailandez Apichatpong Weerasethakul și stele premiat cu oscar Tilda Swinton.

AFRICA DE SUD

a optat pentru primul lungmetraj al lui Nathalie Álvarez,” Clara Sola”, care a lăsat deja impresii bune în premiera sa la Cannes. Complotul urmărește trezirea sexuală a Clarei, o femeie introvertită de 40 de ani, care va începe să se elibereze de convențiile sociale și religioase care i-au reprimat viața.

ECUADOR

este o altă țară care a optat pentru o bandă de suspans drept „submersibilă” de Alfredo León. Claustrofobic în caracter, urmează temerile, dorințele și lăcomia a trei membri ai echipajului unui narco-submarin care este pe cale să se scufunde și să-și piardă încărcătura prețioasă.

Mexic

Apare ca unul dintre pariurile experților de a intra pe lista finală, ținând cont de faptul că” o noapte de foc”, de Tatiana Huezo, a fost mențiunea specială a juriului în secțiunea A Certain Look of Cannes. Este prezentată ca o privire asupra războiului de droguri, văzută din ochii a trei femei în drum spre adolescență. Se deschide pe Netflix pe 17 noiembrie.

PANAMA

Acesta va fi reprezentat de” Plaza Catedral ” de Abner Benaim. O dramă cu atingeri de suspans despre o întâlnire între o femeie îndurerată și un copil al străzii.

PARAGUAY

Ea reprezintă singura țară din regiune pentru a trimite un documentar (de până acum): „Abia soare” de regizorul Arami Ullon, care face un portret al unui membru al comunității de Ayoreo oameni, povești, mărturii și cântece.

PERU

are ca candidat „Manco Cápac” al lui Henry Vallejo; o afirmație a migranților din mediul rural care ajung în oraș și trebuie să supraviețuiască din mici locuri de muncă instabile, fără casă sau bani și într-un oraș care le accentuează singurătatea la fiecare pas. Actorul natural, Jesús Luque, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Lima din 2020.

URUGUAY

a trimis singura comedie din această selecție, „la teoría de los Vidrios rotos” de Diego Fernández. Se spune despre nenorocirile lui Claudio, un vânzător de polițe care trebuie să găsească o modalitate de a acoperi asigurarea multor mașini care încep în mod misterios să fie incendiate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *