Alec Baldwin shooting gunsmith dă vina pe producători pentru insecuritate

Alec Baldwin shooting gunsmith dă vina pe producători pentru insecuritate

Hannah Gutierrez Reed, armurierul angajat pentru filmarea în care Alec Baldwin a ucis-o accidental pe Halyna Hutchins, a acuzat producătorii filmului că nu au acordat atenție recomandărilor sale de siguranță.

La o săptămână după accident fatal, la armera avocații lui a trimis o scrisoare presei în care au susținut că Gutierrez Reed „habar nu are „de originea autentică gloanțe care anchetatorii au situat în studio unde westernâ”Rugina” a fost filmat.

„Siguranța a fost prioritatea numărul unu a Hannei. (… Acest schimb de focuri nu ar fi fost compromis dacă nu ar fi fost introdusă muniția vie. Hannah nu are nicio idee de unde provin gloanțele”, au spus avocații ei, Jason Bowles și Robert Gorence.

Potrivit scrisorii, armurierul în vârstă de 24 de ani este „devastat și complet din minte” de eveniment.

Gutierrez Reed este o persoană de interes special în ancheta condusă de Biroul șerifului din Santa Fe, New Mexico, deoarece este una dintre cele două persoane care au manipulat arma înainte de a intra în mâinile lui Baldwin.

Celălalt, regizorul asistent Dave Halls, a recunoscut miercuri că nu a verificat corect arma înainte de a o preda actorului în timpul repetiției unei scene în care trebuia să filmeze la cameră.

Cu toate acestea, Gutierrez Reed și-a apărat munca și a reamintit că producătorii filmului au ignorat cererile sale pentru restul echipei de a organiza sesiuni de instruire.

„S-a străduit să aibă zile de antrenament pentru a ține arme și pentru a avea timp suficient pentru a se pregăti pentru fotografii, dar în cele din urmă au fost respinse de producători”, se arată în declarație.

„Întregul set a devenit nesigur din cauza mai multor factori, inclusiv lipsa măsurilor de securitate. Nici o vina de Hannah”, a adăugat el.

În ultimele ore, unele mass-media au speculat că echipa a practicat împușcarea cu gloanțe reale în pauzele filmării, lucru pentru care Gutierrez Reed nu este responsabil.

„Hannah și managerul propunerii au avut controlul armelor și nu au văzut niciodată pe nimeni să tragă gloanțe reale cu acele arme, nu ar fi permis niciodată”, a justificat scrierea.

Pistolul pe care Baldwin l-a tras, un revolver Colt 45, a fost depozitat lângă alte două arme, unul modificat astfel încât să nu poată trage muniție vie și unul din plastic.

Șeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat miercuri, la o conferință de presă, că a găsit aproximativ 500 de runde de muniție pe care le-a descris ca un amestec de „cartușe goale, gloanțe false” și ceea ce „suspectează” ar putea fi „gloanțe reale.”

Întrebat de presă despre posibila răspundere legală a lui Baldwin, care pe lângă faptul că este protagonistul filmului este unul dintre producători, șeriful a subliniat că „nimic nu este exclus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *