„Chaco” aspiră la Goya pentru cel mai bun film Ibero-American din 2022

„Chaco” aspiră la Goya pentru cel mai bun film Ibero-American din 2022

Filmul „Chaco” de Orureño director Diego Mondaca este reprezentantul Bolivia pentru a câștiga premiul pentru cel mai bun Ibero-American de film de 2022 de la premiile Goya din Spania, potrivit unui comunicat de Academia de Film spaniolă, lansat ieri.

Drama despre un regiment pierdut, flămând și supraviețuind unei naturi extraterestre, va concura împotriva altor 12 filme din regiune. Printre acestea, putem menționa Peruvian „Canción sin nombre” de Melina León, care a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film Peruan la Lima Festival de Film în 2020; Brazilian „O febre” de Maya Da-Rin (a avut premiera în Mar de Plata 2020) sau film de suspans „Submersibile” de Alfredo León, care este, de asemenea, reprezentantul Ecuador pentru 2022 premii Oscar.

Costa Rica a prezentat titlul lui César Caro Cruz „el pájaro de fuego”, Republica Dominicană „Hotel Coppelia” de José María Cabral, iar din Chile vine” la cordillera de los sueños”, documentarul regizat de Patricio Guzmán. Argentina a selectat” Las siamesas „de Paula Hernández, Mexic” Los lobos „, de Samuel Kishi, Portugalia” ordinea Morală „de Mario Barroso, Venezuela” Opusă „, de Alejandro Bellame, Guatemala” apostolat „, semnat de Juan Manuel Méndez și Columbia” Atât de Multe suflete „, de Nicolas Rincon Gille. Aceste treisprezece filme vor fi proiectate la sediul Academiei din Madrid în perioada 2-23 noiembrie în sesiuni deschise academicienilor și publicului larg.

„Chaco” a fost un turneu internațional major, primind până la șase premii, în Bahía Blanca (Argentina) și în chilianul Serena, Valdivia și Viña del Mar, subliniind, printre alte aspecte, direcția, interpretarea lui Raymundo Ramos și conținutul filmului în sine. Ea a fost aleasă să reprezinte Bolivia la Oscarurile de anul trecut, dar nu a reușit să intre în ultimii cinci nominalizați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *