Treisprezece filme aspiră la Goya pentru cel mai bun film Ibero-American din 2022

Treisprezece filme aspiră la Goya pentru cel mai bun film Ibero-American din 2022

Peruvian „Cântec fără nume” de Melina León, Bolivian „Chaco”, regizat de Diego Mondaca, Venezuela „Opusă”, de Alejandro Bellame Palacios sau Guatemala „apostolat”, semnat de Juan Manuel Méndez sunt unele dintre candidații pentru Goya pentru cel mai bun Ibero-American de film 2022.

Un total de treisprezece titluri, prezentate de academii și comitetele de selecție din țările respective, vor concura pentru nominalizarea la cea de-a 36-a ediție a Goya, indică Academia spaniolă de Film într-o declarație lansată astăzi.

Costa Rica a prezentat titlul lui César Caro Cruz „el pájaro de fuego”, Republica Dominicană „Hotel Coppelia” de José María Cabral, iar din Chile vine” la cordillera de los sueños”, documentarul regizat de Patricio Guzmán.

Brazilia a selectat” a febre” de Maya Da-Rin, Argentina „Las siamesas” de Paula Hernández, Mexic „Los lobos” de Samuel Kishi, Portugalia „Ordinul Moral” de Mario Barroso, Ecuador „submersibil” de Alfredo León León și Columbia „atâtea suflete” de Nicolás Rincón Gille.

Aceste treisprezece filme vor fi proiectate la sediul Academiei din Madrid în perioada 2-23 noiembrie în sesiuni deschise academicienilor și publicului larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *