Ziua morților se întoarce în Florida și cu spectacolul „Pre-Hispanic” inclus

Ziua morților se întoarce în Florida și cu spectacolul „Pre-Hispanic” inclus

După un an pierdut de pandemie, „Ziua Morților” va fi din nou sărbătorit în această sâmbătă în Miami și în alte orașe din Florida de sud (SUA) cu diverse activități, inclusiv de prezentare a unui segment al emisiunii „Prehispánica”, care, pentru prima dată frunze Mexic.

Consulatul General al Mexicului din Miami, al cărui exterior a fost instalat pe parcursul acestei luni o lucrare mare de craniu a artistului Armando Lara ca vestitor al festivalului, a organizat diferite activități pentru acest weekend, inclusiv instalarea altarelor tradiționale ale morților în diferite puncte.

Sâmbătă, în Coral Gables, unul dintre orașele din județul Miami Dade, va avea loc un mare eveniment pentru Ziua morților, care la prima ediție din 2019 a fost un succes public cu sute de oameni îmbrăcați și prezentări de dans și muzică.

„Partajarea cu vecinii noștri din nord bogăția culturală a Mexicanii prin celebrarea de Ziua Morților, împreună cu a recunoscut Mexican branduri care s-au alăturat proiectului, promovează comunicarea Mexic brand, încurajând dorința de a călători și de a trăi experiențe în mod direct în destinații din țară”, a declarat Carlos González, director general al VisitMexico.

Agenția pentru promovarea turismului colaborează cu Consulatul General al Mexicului, condus de consulul Jonathan Chait Auerbach, și primarul Coral Gables în organizarea petrecerii care va avea loc în aer liber într-o piață.

„Este interesant să vezi ziua festivalului mortului întorcându-se la Coral Gables. Fiind un oraș multicultural, suntem mândri să sărbătorim această zi specială în cultura mexicană”, a declarat primarul Vince Lago.

„Ziua Morților” este o tradiție mexicană de origine pre-hispanică, care este sărbătorită anual în Mexic pe 1 și 2 noiembrie și a fost declarată în 2008 Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității” de UNESCO.

În timpul celebrării memoria celor dragi care au murit-de asemenea, numit răposaților-este onorat, și este comemorat prin altare și jertfe, unde se crede că în acest moment, sufletele se întoarcă la casele lor să-și viziteze familiile.

Programul pentru această ocazie include prezența, printre alți artiști, de Luis Angel Jaramillo, actorul din filmul „Coco” de la Disney Pixar; participarea Mariachi „Mi México”, în grupuri de dans „Ameyal” și „Baletul Folcloric Azteca”, și cântăreț Mexican Kika Pulido.

În același mod, va avea loc un concurs catrinas și diverse activități pentru copii aluzive până în prezent.

De asemenea, va fi pus în scenă un segment din Prehispánica, producția lui Lori Delgado, care povestește istoria strămoșilor mexicani și bogăția culturală a Mexicului.

Acesta include actori, dansatori și acrobați cu muzică originală.

Până în prima zi a morților din Coral Gables a fost Fort Lauderdale, la aproximativ 40 de kilometri de Miami, mecca celor cărora le place să sărbătorească tradiția mexicană din Florida de Sud.

Parada Fort Lauderdale catrinas și schelete, organizată timp de 10 ani de păpușarul Jim Hammond, este considerată una dintre primele 10 din Statele Unite de revistele de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *